Zespół Muzyczny - REKULTYWACJA z Zabrza - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-01, 20:50   #1
agnes23
BAN stały

Zespół Muzyczny - REKULTYWACJA z Zabrza

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat tego zespołu?

Widzę, że nikt nie ma. Ale za to ja mam na 3 miesiące po weselu - nie polecam! To oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-10-14 o 19:47 Powód: post pod postem
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 16:44   #2
bolobol
Przyczajenie

Dot.: Zespół Muzyczny - REKULTYWACJA z Zabrza

Droga "agnes23"
Czy sytuacja opisana w poniższym linku, zdażyła się i Tobie? Napisz proszę coś więcej.

http://ciah.pl/6351

lub:

http://www.waszewesele.pl/forum/wiad...mentarze=0&w=1
bolobol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 21:34   #3
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

agnes23 stworzyła wątek, w którym nawiązuje do zespołu i ostrzega

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213066
Stary 2007-12-31, 14:24   #4
kurpka
Przyczajenie

Witam,
Mój ślub odbył sie 26.09.2006.Pół roku wcześniej zaczęliśmy szukać odpowiedniego zespołu,gdyż nie przepadamy za Disco Polo.Natrafiliśmy REKULTYWACJĘ z Zabrza.Po przesłuchaniu płyty demo ,okazał sie super rockowym zespołem.Niejaki Andrzej zapewniał ze zagrają takie piosenki jakie przygotujemy i wyślemy im wcześniej.Mój mąż oprócz tekstów, tabulatór utworów ,posłał również bardzo drogi program muzyczny, pomocny w przygotowaniu sie do występu.Podkreślam ,ze nie były to utwory z kosmosu- nie do zagrania- tylko tj: U2 ,Pink Floyd reszta typowe popowe piosenki Robi Williams itp.Oczywiście powtórzyła sie sytuacja jak u innych nieszczęśników z tego forum.Zespół całkiem inny 3 osoby bez p.Andrzeja któremu umarł (nie wiem który z kolei) ojciec.Pierwsze co mnie zdziwiło to to, ze nie zagrali naszej piosenki jako pierwszy taniec, tylko jakiś chłam.Ale wtedy jeszcze nie przypuszczałam jaki będzie koniec mojego "pięknego" weselaW połowie imprezy po serii Disco Polowych hitów moi goście zaczęli sie dopytywać gdzie te piosenki co zamawialiśmy,a było ich ze 100 na liście którą im dałam.Mój mąż interweniował aby zagrali coś rockowego z naszej listy.Lider zespołu mały, gruby gitarzysta z kucykiem ze zdziwioną miną stwierdził, ze oni nie dostali żadnej listy utworów.Byliśmy bardzo zdziwieni ale już nic nie szło zrobić,zaciągali "majteczkami w kropeczki".Po jakimś czasie zaczęli domagać sie wódki,(p.Andrzej zapewniał ze w pracy nie piją).Kiedy mąż postawił im 1 butelkę,jakież było oburzenie cytuję"Tylko jedną mi dajesz???"Cała sytuacja tak wyprowadziła nas z równowagi,ich komentarze na nasz temat, ciągłe telefony do "cierpiącego" po stracie ojca p.Andrzeja.Jeszcze przed północą wesele było kompletną klapą.Zespół nie grał,gościom nie miał kto lać wódki bo starości i p.młody ciągle prowadzili kłótnie z zespołem.W końcu ok północy wyprosiłam zespół z naszej imprezy.Byli oburzeni jak tak może być,ale miałam już dość słuchania ich bajeczek i oglądania wrednych twarzy.
Dodam jeszcze,ze kamerzysta,który też był od nich okazał sie totalnym beztalenciem i żółtodziobem.

Żałuje ze wcześniej nie szukałam na forach wiadomości o tym zespole,ale wydali mi sie profesjonalni i rzetelni-moja wielka pomyłka.
Przestrzegam wszystkich przed tym"zespołem"
kurpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 14:35   #5
joanna2706
Przyczajenie

Zespół Muzyczny - REKULTYWACJA z Zabrza

Ostatnio przeczytałam kilka bardzo negatywnych opinii na temat zespołu Rekultywacja. Bardzo się zdziwiłam gdyż wcześniej słaszałam o samych pozytywach. Właśnie urządzamy wesele i myslelismy wlasnie nad tym zespołem. I teraz nie wiemy komu mamy wierzyć, co jest prawdą a co nie...jesli macie jakieś doświadczenia związane z tym zespołem to prosze o opinie
Dzięki z góry!
joanna2706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 13:23   #6
bolobol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna2706 Pokaż wiadomość
I teraz nie wiemy komu mamy wierzyć, co jest prawdą a co nie...
Dzięki z góry!
Witaj.

Prawda, jak zwykle "leży" gdzieś po środku. Z pewnością prawdą jest, że dość dobrze grają - byłem na ich występie. Prawdą może być fakt, że tam gdzie faktycznie zagrali, ludzie byli zadowoleni.
Jednak prawdą jest też i to, co opisałem:

http://www.waszewesele.pl/forum/wiad...mentarze=0&w=1

Poniżej link do galerii zespołu:

http://www.rekultywacja.pl/galeria/galeria.html

Tak wyglądają w rzeczywistości.
Jeśli jednak chcesz zobaczyć tą "inną" Rekultuwację, która grała na weselu syna, to proszę podaj mi swój adres e-mail abym mógł przesłać Ci ich fotki, bo na tą stronkę załączników "wcisnąć" nie mogę!(?).

Mój adres: bolobol@interia.pl

Pozdrawiam.

Ps.
Wybór należy tylko do Ciebie.
bolobol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:14   #7
Minako1010
Przyczajenie

Popieram opinie negatywne na temat tego zespołu. NIE POLECAM!!
Minako1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 22:30   #8
patrycjapp2
Przyczajenie

Nasze wesele odbyło się 13.06.2009r. z udziałem zespołu "Rekultywacja" i przyznam szczerze, że zespól jest rewelacyjny. Super konkursy, muzyka świetna, a p. Andrzej przesympatyczny. Wmojej rodzine grali na 3 weselach i wszyscy są z nich zadowolenia. Polecam gorąco ten zespół.
patrycjapp2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 01:15   #9
wjss
Przyczajenie

Nasze Wesele odbyło się 26.06.2010 w Będzinie jak każdy normalny człowiek czytałem różne fora, ale zawsze staram się do tego podchodzić z dystansem (wiadomo wszędzie działa konkurencja ). Wracając do wesela było rewelacylnie, zespół rekultywacja wykonał naprawdę kawał dobrej roboty. Profesionalna oprawa muzyczna, konkursy oraz prowadzenie. Pan Andrzej wykonał jak dla mnie co najmniej 120% normy, po pierwsze przygotował SAM ciekawe i oryginalne nagrody, po drugie te konkursy... byłem na wielu weselach ale czegoś tak fajnego nie widziałem, po trzecie rewelacyjne wyczucie gustu muzycznego gości. Kurcze nie będę już nawet mówił o wspaniałym wokalu i części instrumentalnej zespołu bo to po prostu profesionaliści. Teraz cieszę się wspaniałym nagraniem z wesela i poczuciem że wszystko wyszło idealnie. Każdemu z was tego życzę ... Wojtek I Kasia
Pozdrawiam
wjss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 19:44   #10
rossmar
Przyczajenie

witam moze kogos zainteresuje moj przypadek jesli chodzi o wspolprace z zespolem Rekultywacja.Nasze wesele bylo 11 wrzesnia 2010 roku i powiem wam ze jedynym niepewnym elementem w przygotowaniach byl wlasnie zespol, dostalismy z polecenia i na tym bazowalismy.Pan Andrzej- bardzo dostepny czlowiek- spotkal sie z nami dwa razy - raz by spisac umowe a drugi raz by omowic szczegoly. Co do spisania umowy normalna sprawa- krotko i na temat ale co do drugiego spotkania i szczegolow dotyczacych wesele juz nie bylo tak kolorowo. Dalismy Panu Andrzejowi dokladna rozspiske co do przebiegu naszgo wesela - co do minuty mial rozpisane co gdzie i kiedy, piosenki i zabawy ktore chcemy-mowil ze on jest dla nas i ze bedziemy zadowoleni, kiedy zapytalismy sie kto bedzie nie byl w stanie nam powiedziec i tu sie zaczely schody bo przed spotkaniem natknelismy sie na forum na temat jego zespolu i troche sie przerazilismy ze Pan Andrzej robi rozne dziwne numery np przysylajac inny zespol ktory nie wie co ma grac, ale bylismy dobrej wiary ze nas to nie spotka....i co sie okazalo przyszedl dzien naszego slubu kiedy przyjechalismy na miejsce okazalo sie ze nie ma zespolu....na szczescie mielismy godzine do rozpoczecia imprezy wiec w tym czasie zespol zdarzyl przyjechac...ale co sie dalej okazalo ze zamiast Rekultywacji pojawil sie zespol MAX!!!! Pan Andrzej wysysla na pare dni przed impreza ludzi ktorzy na szybko musza sie przygotowac do imprezy a sam umywa rece.Jak pozniej rozmawialismy sie z tymi ludzmi Pan Andrzej dal im rozpiske naszego wesela to sie przerazili bo to trzeba sie przynajmniej miesiac wczesniej przygotowac a oni mieli grac z marszu i przez to bylo wiele niedociagniec ale powiem wam szczerze nie polecamy zespolu Rekultywacja ale polecamy zespol MAX ktory dal takiego czadu ze moi goscie w trakcie wesela przychodzili sie pytac skad ich wzielismy bo tak extra graja ( a to goscie bardzo wymagajacy) Wiec na koniec powiem ze poczulismy sie oszukani przez Pana Andrzeja (brak profesjalnego podejscia do klienta) ze wyslal kogos kto sie z nami wogole nie widzial przed impreza co na pewno pomoglo w lepszej wspolpracy przed i w trakcie wesela.Wiec potwierdzam iz Pan Andrzej robi numery.Jesli ktos chcialby namiar na zespol Maxx podaje maila mcmarta@tlen.pl
rossmar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 17:22   #11
mijasia
Przyczajenie

Czytam opinie o zespole Rekultywacja i przecieram oczy ze zdziwienia!!! Poznalam Pana Andrzeja kilka lat temu podczas organizacji mojego wesela .Byl to sierpien 2005 roku. Bylismy z mezem oraz chyba wszystkimi goscmi bardzo zadowoleni. Od tego czasu kontakt z Panem Andrzejem i zespolem Rekultywacja mialam jeszcze dwukrotnie - na slubie mojej kolezanki w 2007 roku oraz mojego brata w czerwcu 2010. Oba oczywiscie z mojego polecenia Za kazdym razem wszystko odbywalo sie bardzo fajnie (u brata wprawdzie zespol troszke pobladzil i chwilke sie spoznil, ale to przeciez ludzka rzecz). Wszyscy byli zadowoleni. Muzyka swietna, konkursy super prowadzone i taktownie dobrane (mnie osobiscie nie bawi pompowanie balonikow przez "skaczace" panie...). Nie ma sie do czego doczepic!!!
Wiem jednak, ze Pan Andrzej poza zespolem Rekultywacja ma takze agencje artystyczna, w ktorej prowadzi inne zespoly. I pewnie z tego wynikaja wyssane z palca pretensje NIEZADOWOLONYCH. Wystarczy czytac dokladnie umowy i dogadywac wszystko przed jej podpisaniem - jesli na umowie widnieje nazwa zespolu (Rekultywacja) to zagra Rekultywacja, a jesli nie to nie. Przeciez to jest wrecz trywialne. Ide o zaklad, ze osoby ktore pisza te bzdurne, klamliwe i obrazajace opinie albo wcale nie byly klientami P. Andrzeja i zespolu Rekultywacja, albo nie spisaly umowy na zespol Rekultywacja, a potem obudzily sie z reka w nocniku i placza. Wedlug mnie takie zachowanie jest haniebne.
A jak czytam te opinie, ze ktos przygotowal liste 100 piosenek na wesele to mnie smiech ogarnia. Przeciez tyle to jest na cale wesele, a zaden zespol nie przygotuje na jedna imprezke 100 nowych utworow na specjalne zyczenie - chyba, ze DJ
Albo dokladna rozpiska (co do minuty!!??) - kto daje cos takiego komukolwiek z obslugi. To brzmi jak wypowiedz jakiegos dziecka, ktore nie wie jak wyglada prawdziwy swiat i zycie.
Tak samo jak oskarzenia o podpisywanie kilku umow na jeden termin, a potem "wybor" najlepszej opcji. Z mojego doswiadczenia oraz rozmow, ktore ostatnio odbylam z Panem Andrzejem wynika jasno, ze zespol Rekultywacja na jeden termin ma podpisana jedna umowe. Pozostale umowy sa podpisywane z agencja na inne zespoly. Jesli moi drodzy NIEZADOWOLENI nie doczytaliscie umowy lub po prostu nie dogadliscie sie, to nie wyrzucajcie teraz kubla pomyj na Bogu ducha winnego czlowieka, ale spojrzcie prawdzie w oczy - TO WY jestescie WINNI!!!
Zawistnie i bezmyslnie psujecie drugiemu czlowiekowi opinie. Ja na takie traktowanie sie nie godze. Stad moja wypowiedz. Jeszcze raz szczerze poecam zespol Rekultywacja
mijasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 14:35   #12
mijasia
Przyczajenie

mimo wszystko nadal pozwole sie nie zgodzic. Przeciez nie jestescie w stanie udowodnic, ze P.Andrzej nie mowil o innych zespolach. To jest typowa sytuacja "slowo przeciw slowu". A jesli to Wy nie macie racji i "koloryzujecie" to wyrzadzacie krzywde uczciwemu czlowiekowi. Pomysleliscie o tym?
A odnosnie Waszych zarzutow to:
- po 1 - nic P. Andrzejowi nie zabrania podpisania kilku umow na jeden dzien skoro kazda dotyczy innego zespolu;
- po 2 - znowu "slowo kontra slowo", tu tez postronny obserwator nie jest w stanie stwierdzic kto ma racje. Rownie dobrze moze byc tak, ze przeczytaliscie na forum sprzed kilku lat, ze miala miejsce taka sytuacja i aby Wasza historia byla ciekawsza(sic!) podpieliscie "zmarla tesciowa" do Waszego wesela.
- po 3 - skoro mial umowe na Rekultywacje na ten dzien, to czemu mial tam nie grac? Ten zarzut jest troche smieszny. Wy przeciez nie mieliscie umowy z Rekultywacja...
- po 4 - P.Andrzej zapewnil mnie, ze sytuacja z kolega syna (Waszego swiadka) wyglada zupelnie inaczej. Z samym P.Tomkiem nie rozmawialam, ale tu znowu mamy Wasze oszczerstwa kontra obrona P.Andrzeja.
Wynika z tego, ze na 4 Wasze zarzuty trzy sa nie do sprawdzenia, a jeden dla Was niekorzystny. Nie rozumiem wiec dlaczego tak szkalujecie Rekultywacje.
Stary 2010-12-07, 21:36   #13
Minako1010
Przyczajenie

Witam,
Ja mam dokładnie tą samą sytuacje co Panie opisujące negatywne doświadczenia z zespołem. Niestety nam wysłano jakiś chłam a nie zespół, który nawet nie wiedział jak para młoda ma na imie i to chyba już powinno wystarczyć...masakra.

Kiedy po weselu napisałam do Czarneckiego wyrażając swoją opinie zagroził mi sądem, że pisze na forum złe opinei o nim (buahaha śmiechu warte) w obliczu tego iż ma 100 świadków na to jak pięknie zagrał zespół to gratulacje.

A mijasia mam wrażenie to Czarnecki albo ktoś z zespołu.

Edytowane przez Minako1010
Czas edycji: 2010-12-07 o 21:37
Minako1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 12:42   #14
hans54
Przyczajenie

Jak przeczytałem wypowiedzi forumowiczów to aż zbladłem. Szukałem nr do tego zespołu na wesele córki. A tu szok. Wesele mojego syna odbyło się w sierpniu 2009, a zespół Rekultywacja nie zjawił się na nim ponieważ ZMARŁA TEŚCIOWA PANA CZARNECKIEGO. Przynajmniej osobiście tak mnie poinformował przeddzaień ślubu syna. Teraz podejżewam że zostałem w sposób perfidny oszukany jak inni. Nic już z tym nie zrobie, ale przynajmniej nie naraże córki na takie potraktowanie przez tzw. "profesjonalny zespół".
hans54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 22:01   #15
mijasia
Przyczajenie

Długo mnie nie było na tym forum, ale też nie śledzę go jakoś namiętnie Zdumiewa mnie tylko fakt, że można szkalować człowieka i wtedy wszystko jest ok, ale jeśli już go ktoś spróbuje bronić to "A mijasia mam wrażenie to Czarnecki albo ktoś z zespołu. ".
Obrażać innych można, ale bronić już nie!!??
Nie wątpię, że część z opisywanych tu negatywnych opinii o zespole Rekultywacja ma podparcie w faktach, ale wg mnie większość z tych wydarzeń jest efektem nieporadności osób. Ja z zespołem Rekultywacja i Panem Czarneckim miałam tylko dobre spotkania i to na tym forum wyraziłam. Twoje insynuacje są infantylne, równie dobrze można stwierdzić, że Ty (jak i każdy autor negatywnych opinii) to jakiś zawistny skurczybyk, który tylko chce zaszkodzić innym. Do takiego poziomu naszych dyskusji nie sprowadzajmy.
Stary 2011-09-03, 16:44   #16
karoliks k
Przyczajenie

Moj slub odbyl sie 20 sierpnia 2011. Mielismy miec zespol, ktory gral u kolegi na slubie, ale ze ja pomylilam numery tel. umowilismy sie z Panem Andrzejem, myśląc ze to szef zespołu orkiestry z która bawiliśmy się wcześniej. Pan Andrzej był przesympatyczny, dokładnie wysłuchał i zanotował nasze prośby, poinformował nas tez ze niestety on nie będzie grał u nas tylko wyśle inna grupę równie dobra. tak wiec spisaliśmy umowę, zaliczkowaliśmy a także zostawiliśmy gotówkę na kupna gadżetów do rożnego typu konkursów i zabaw. Po spisaniu umowy bylam niesamowicie zadowolona- do momentu kiedy po rozmowie z kolega okazało się ze ja pomyliłam orkiestry. No ale coz, szef zespołu był tak sympatyczny, ze uznałam ze na pewno będą dobrze grac. Dwa miesiące przed ślubem weszłam na forum i zaczęłam czytać przerażające opinie, az mi włosy stawały dęba!! Bylo juz za pozno na zmiany...jedyne co zrobilismy to zorganizowalismy kapele goralska na początek imprezy. Jadąc z kosciola na sale w glowie mialam tylko to co zastane na sali. Wszystko bylo na swoim miejscu!!!!!Pięknie ubrani z uśmiechami na twarzy cze4kali na nas!!!!mieli wykonać nie proste zadanie bo mieliśmy gości zagranicznych a także trzy rożne rodziny, spisali sie na medal. Grali wysmienic bez wytchnienia robili tak male przerwy, ze nie mogli sobie spokojnie zjesc, alkoholu nie pili, za to zabawy byly fantastyczne bez zadnych zboczenstw, bylo mnustwo smiechu i radosci. Wszyscy goscie mowili ze juz dawno na weselu sie tak nie wybawili jak na tym, udalo im sie zjednoczyc tych wszystkich roznych od siebie ludzi. Bawilsmy sie fantastycznie, ja sama nie mam slow by opisac jaka im jestem za to wdzieczna. Wesele trwalo 2 dni a oni bez ustanku dostarczali nam mnustwo dobrego humoru i8 muzyki, to dzieki nim to wesele bylo naprawde swietne!!!!!!!! zapytalam sie muzykow dlaczego takie opinie sa w internecie o nich umieszczane, wyznali mi ze nie wiedza ale jak jestem z nich zadowolona to prosza o dobry komentaz. I tak wlasnie robie- polecam wszystkim ten zespol, nie gral w nim P.Andrzej tylko P. Janusz i chyba ten drugi Ryszard mial na imie i Pani z przepieknym glosem, ktorej imienia nie pamietam. Kluczem do udanego wesela jest dobra orkiesdtra a ta byla poprostu SUPER!!!!!!!!!!!!!!wszyst kim goraco polecam.Jezeli macie watpliwosci mozecie przez maila sie kotaktowac ze mna karoliks@op.pl
karoliks k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości