KWC LogobyWIZAŻ logo

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract właściowości i zastosowanie

Ekstrakt z soku z borówki czarnej

Bilberry Fruit Extract, Extract of Vaccinium Myrtillus Fruit, Vaccinium Myrtillus Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit Extract
Suchy ekstrakt z owoców borówki czarnej jest uzyskiwany w procesie liofilizacji (rozpyłowego suszenia soków owocowych w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu).

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia

Sugerowane stężenie w kosmetykach do 5% sera, toniki, kremy. Maseczki do 50%.

Działanie w kosmetykach

Ekstrakt działa odżywczo, antyoksydacyjnie, wygładza, rozjaśnia i ujędrnia suchą zwiotczałą cerę. Stosuje się go w pielęgnacji cery trądzikowej, ma on bowiem także działanie bakteriobójcze, odtruwające i antyseptyczne.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia naturalnego

Funkcja w kosmetyku

  • Przeciwutleniacz, antyoksydant
  • Rozjaśniacz/Wybielacz
  • Substancja aktywna
  • Substancja antyseptyczna, przeciwzapalna
  • Substancja bakteriobójcza, bakteriocyd
  • Substancja odżywcza
  • Substancja przeciwzmarszczkowa
  • Substancja tonizująca
  • Substancja wygładzająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie