![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.
Nie tylko Martynka żyje ze znamionami, i nie tylko Martynki rodzice zbierają na leczenie swego dziecka. Z moich znajomych jakoś nikt nigdy się nie wyśmiewał, ale rozumiem, że bez znamion na buzi dziewczynce będzie łatwiej w życiu.
Podana strona nie działa, a my czekamy na jakieś informacje. Teresko - Eklerka nie pisała, że zna, tylko, że widziała dziewczynkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Napewno łatwiej- ale wiadomo, ze wiele dzieci szuka pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Ponto popieram takie akcje ![]() Oni nieszukają litści tylo konkretnego rozwiązania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedź będzie jedna dla wszystkich założonych przeze mnie wątków (1,2,3,4,5).
Akcja dla Martynki wciąż jak najbardziej aktualna, ale nie wiem na razie nic więcej. Mama Martynki po przeczytaniu wiadomości, że otrzymaliśmy zgodę na zbieranie rzeczy zaczęła mejla słowami: "Witam Pani Beatko. Czytam, czytam i oczy się mi śmieją". Jest więc bardzo zainteresowana, ale teraz wyjechała. Spróbuję przesłać jej linki do tych wątków. Może sama nam odpowie, jeśli ma tam dostęp do internetu. Wiem tylko, że prace byłyby wystawione z konta taty Martynki, ale nie czuję się uprawniona do decydowania o tym, jak to fizycznie załatwić. Chciałam tylko "pozbierać" zainteresowane osoby i namówić do zrobienia czegoś dla Maluszka. Sama też zrobiłam na razie jeden komplecik bizu ![]() Ktoś pytał, o moją znajomość Martynki. Ją i jej rodziców widziałam raz w życiu, gdy odbierałam osobiście koraliki kupione na ich aukcji. (Kupiłam 2 razy, ale wcześniej TŻ odbierał ![]() Jak tylko będę wiedziała coś więcej, to obiecuję dać znać. Teraz na wizazu bywam rzadko, bo muszę pisać pracę, żeby obronić ją we wrześniu. Zachęcam wszystkich do przeznaczenia czegoś ze swoich dzieł ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z jedna z wizazanek na gadu i pisała, że takie akcje często się udają, że wysłałali synka koleżanki do Francji na operację ręki, która miała zerwane całkiem ścięgna i była bezwładna; matce pomogli zatrzymać synka i zrobili zapasy na rok i wiele innych rzeczy. Myślałam, że my również jesteśmy w stanie pomóc i ... liczyłam na troszkę większy odzew, ale nie poddajemy się. Nie ważne dużo, czy mało. Aukcje wystawimy i już ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() EDIT: Właściwie to dalej nie rozumię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że Justin chce nam powiedzieć, że są dzieci bardziej potrzebujące. Zgadzam się, chorób na świecie jest tyle, że prawie od każdego chorego dziecka można znaleźc bardziej chore, ale nie wiem, jakim kryterium wyboru powinniśmy się zatem kierować. Wybraliśmy małe, słodkie dziecko, o którym wiemy, że niedługo czeka je operacja, (jeśli fundusze na to pozwolą). Uważam, że to dobra decyzja. (Zresztą przecież naczyniak to nowotwór).
Jeśli uda nam się zebrać dużo, napewno zachęci nas to do kolejnych zbiórek na inne dzieci, (np. dla siostry Justin, jeśli ona i Wy będziecie chciały). ![]() Dziewczyny, produkować dzieła ![]()
Edytowane przez eklerka Czas edycji: 2006-07-09 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Joanna d'Moder
|
chociaż Ty mnie zrozumiałaś Eklerko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Ciesże się, że wątek wreszcie wylądował "na swoim miejscu"
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Marynka jest na wsi
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zapytam jeszcze dokładnie, czy osoby, które chcą podarować prace maja je wysyłać pocztą przed aukcjami, czy jak i kiedy i czy można podawać adres Martynki na PW ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak robimy? Wysyłamy paczką a adres i opisy na mejla, czy tylko opisy, a paczki bezpośrednio? Ustalmy jakąś wersję i odpowiedzmy rodzicom Martynki ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Hop
Popieram to co robicie!
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ojej.. jak fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę dać 100% gwarancji, że coś własnoręcznie dla Martynki wykonam, bardzo bym chciała, czego myślę dowiodłam wypowiadając się w tym wątku, ale na mój stan zdrowia w chwili obecnej poradzić nic nie mogę. No i tu moje pytanie (przeciez pisałam wyżej, że się rozpiszę! nie denerwujcie się! ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
mysle, ze z wyslaniem zdjec i pozniej z wyslaniem przesylki bezposredni do kupujacego to bardzo dobry pomysl. Dokladnie na jakim serwisie aukcyjnym bede one wystawione. Eklero moze masz link do aukcji Taty Martynki. Z tego co wiem to na allegro w wiekszosci przypadkow koszt przesylki pokrywa kupujacy wiec i ta kwestia ( kto placi z aprzesylke) bedzie rozwiazana.
Ja zobowiazuje sie kupic cos. Bo jak narazie ani nie mam mozliwosci tworzyc ani jakiegos wielkiego talentu manualnego u siebie nie odkrylam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem Eklerka ale mysle ze to tez jest jakis pomysl. Przeciez na aukcjach mozna wystawiac rozne rzeczy. A bedzie troche pieniedzy wiecej gdy zaczniemy wystawiac inne przedmioty rowniez. Decyzja zalezy od rodzicow Martyny. Eklerko mozesz sie z nimi skontaktowac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
zawsze warto sprubowac. Moze akurat ktos kupi.
Z tym, ze ja proponuje (ze wzgledu na to, ze rodzice Martyny maja duzo spraw na glowie zwiazanych z choroba dziecka) Kto ma mozliwosci niech zrobi tylko zdjecia, opis przedmiotow wrzuci na mejla Martyny. A potem dla kazdego kupujacego sam pakuje i wysyla paczki. oczywiscie na koszt kupujacego. Rozumiem ze nie kazdy ma na to czas. To luzna propozycja, ale ona na pewno troche przyspieszy cala transankcje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
To chyba dobry pomysł żeby wysyłać tylko zdjęcia a zrobione rzeczy od razu do nabywcy.Przecież każdy znajdzie te 10min. żeby przejść się na pocztę a przynajmniej jedna przesyłka mniej i mniejsza szansa, że coś się zniszczy podczas transportu.Tak mi się wydaje.Tylko jest problem czy każdy ma aparat żeby zrobić zdjęcie cyfrówką ale przecież po co ma się znajomych,no nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Beaux, zapytam w mejlu, czy rodzice Martynki chcieli by również rzeczy inne niż ręcznie robione.
Poddałam wysyłkę pod dyskusję, bo każde z rozwiązań ma wady i zalety. Wysyłamy jedną paczką do rodziców Martynki: * Mają komfort psychiczny, bo to od nich zależy wysyłanie paczek, a nie od osoby trzeciej. * Mogą wysyłać jedną przesyłką prace od różnych twórców. To zmniejsza koszta wysyłki, więc zachęca do licytacji różnych rzeczy. * Mają kupę roboty przez to. Rozwiązanie: Ktoś do pomocy. (Osoba z rodziny, znajomych, albo wizazanka najlepiej mieszkająca blisko Martynki, ale ja np. nie dam rady czasowo). Każdą pracę wysyła autor: * Rodzice Maluszka mają mniej pracy. * Są wakacje i część twórców chce wyjechać. * Czas dwóch przelewów pieniędzy (za aukcje, a potem z przesyłkę) jest dłuższy niż jednego. * O drobne kwoty zwiększa to koszta, bo prawie wszystkie przelewy bankowe kosztują. Rozwiązanie: Jakiś jednorazowy przelew ![]() Może wizazanki z Wrocławia, które robią biżuterię mogłyby też wysyłać bezpośrednio, a za wydaną kwotę kupić koraliki na aukcji Martynki. <-- Nie wiem, czy to dobry pomysł. Przed chwilą przyszedł do głowy i jest nieprzemyślany ![]() Co do linka do aukcji, to widzaiałam kilka aukcji dla Martynki z biżuterią. Może to te zapytam. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a rękodzieła wizażanek podobają, że ja z wielką chęcia bym przyjeła jakieś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dyskutujemy, jak chcemy rzeczy przekazać
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Wysyłka do kupującego bezpośrednio od osoby która przedmiot wykonała jest dobrym pomysłem, ograniczy to koszty przesyłki.
Te osoby które są w stanie sprostać finansowo mogłyby wysyłki dokonać na własny koszt wtedy rodzice Martynki dostaną pieniądze za aukcje plus kwotę za koszty wysyłki. Dołączam się do pytania czy przedmioty inne niż ręcznie robione wchodzą w grę.
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Dostałam odpowiedź.
Cytat:
![]() Kto potrzebuje adres domowy, bo np. wyjeżdza i chce sam wysłać rzeczy, niech pisze na PW. Jeszcze czekam na nazwę konta z jakiego aukcje będa wystawione, bo musimy reklamować ![]() Dostałyśmy kolejne zdjęcie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.