![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie
Jak nie podałaś przy potwierdzaniu to nie musisz podać teraz.
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie sprzedajmy nasze wyroby: (trochę poszerzona zawartośc posta - o pozostałych galeriach na prawdę wiem niewiele i nijak mi się na ich temat wypowiadać ) Trendymania.pl - http://trendymania.pl/ - chyba się nie pomylę, jesli powiem że eksluzywna galeria do której nie tak łatwo się dostać. Marża 20% Żeby się dotać - trzeba przede wszystkim mieć prace w srebrze, ewentualnie miedzi. Elementy posrebrzane, pozłacane i plastiki odpadają. Do tego prace trzeba mieć dobrze obfotografowane i technicznie dobrze wykonane. Prezentacja obejmuje też stwierdzenie,że trzeba dawać przynajmniej jedno zdjęcie kolczyków w pozycji wiszącej, oraz bransoletek i naszyjników pokazanych na czymś co imituje szyję/nadgarstek. Galeria w której sprzedają się rzeczy kosztujące nawet kilkaset złotych. Na start ok 5 par. Potem ogromnym plusem jest to,że można dodawać po 1 pracy. Bezpośredni kontakt z klientem poprzez wiadomości prywatne. Ceny przesyłek każdy sobie ustala indywidualnie. Pakamera.pl - http://www.pakamera.pl/ - popularna i bardzo dobra galeria - do której dostanie się to niezły wyczyn z tego powodu że mają problemy z dochodzeniem wiadomości. Marża 30% Żeby się dostać zazwyczaj trzeba wysyłać po kilka meili aż w końcu dostanie się odpowiedź. Sprzedają się tam wyroby zarówno za kilkanaście - kilkadziesiąt złotych, jak i kosztujące 200 -300 zł. Dla wielu nadal numer 1 na liście Polskich galerii. Na początek wystawia się 5 prac - co nie jest aż tak trudne do skompletowania. Istnieje opcja "zamów podobne" co ułatwia klientowi kontakt z artystą. Duży plus. Wylęgarnia.pl - http://wylegarnia.pl/ - hm.... ostatnio są problemy z przelewami. Czasem coś się sprzeda czasem nie. Marża 50% dla nowo przyjętych. Żeby się dostać trzeba mieć w miarę dobre prace Jest tam biżuteria różna - bardziej lub mniej staranna. Moim zdaniem - po prostu trzeba mieć szczęście. Z tego co zauważyłam biżuteria po wyżej 100 zł sprzedaje się ciężko. Bywają przestoje. Duże opóźnienia w przelewach, brak kontaktu z klientem - jeśli sobie życzy bransoletę do kolczyków dowiemy się o tym tylko wtedy jeśli wystawi nam komentarz. Wtedy możemy zrobić ,ale czy klient zajrzy i sprawdzi czy wykonaliśmy coś dla niego?? trudno stwierdzić. Pisanie meili w jakiejś sprawie - raczej nie ma sensu - nie odpisują.. informacje o wyjeździe, braku przelewu - cisza ze strony administracji. Panel administracyjny ( zwłaszcza jeśli chodzi o wysyłki) nowym czasem sprawia problemy. Na początek trzeba mieć do wystawienie 8 -9 sztuk biżuterii skompletowanej tematycznie co nie jest takie proste. Potem minimum po 5 sztuk. Modna.pl - http://modna.pl/ - przyjemna galeria. Sprzedające tam raczej nie narzekają. Marża 30% Zeby się dostać nalezy mieć prace wykonane bardzo dobrze pod względem technicznym oraz dobrze obfotografowane. Nie wiem jak z ruchem - ale co ileś postów można czytać jak dziewczyny się cieszą,że się coś sprzedało. Kontakt z prowadzącą galerię bardzo fajny, tym bardziej,że jest na bierząco bo jest aktywna na tym forum. Prototyp.pl - http://prototyp.pl/ - taka sobie ( moim zdaniem, choć są osoby które nie narzekają) - łatwo się tam dostać. Plus taki,że masz bezpośredni kontakt z klientem. Marża 20% Żeby się dostać - trzeba wysłać zgłoszenie - raczej nie spotkałam się z tym,żeby kogoś nie przyjęli. Prace na różnym poziome. Ogromnym plusem jest to,że pieniądze od razu wędrują na nasze konto i nie musimy na nie czekać. To my raz w miesiącu rozliczamy się z galerią wysyłając jej należną prowizję. Dodaje się dowolną ilość prac- nie ma określonego minimum. hf-boutiqe.pl marzą 30% - szata graficzna bardzo ładna i przyciągająca, jednak jak ktoś kiedyś stwierdził i niektóre prace mogłyby być bardziej "eksluzif" pasujące do pięknej szaty graficznej. Sprzedaż raczej(?) niewielka. Rekodzielnia.pl marzą 30% na dzień dzisiejszy mają napisane,że nie podejmują współpracy z nowymi artystami. Szata graficzna jak i prace - mogłoby być lepiej. Spro kiepskich zdjęć i nie najlepszych prac ( na pierwszy rzut oka - nie chcę nikogo urazić) . Nie przyglądałam się dokładnie - ale znajdą się tam też na prawdę ładne rzeczy. Oprócz tego - decobazar.pl ( marża 40% ), impresse.pl ( marża 30% ) , kuferart.pl ( marża 30% ), , sytologia.pl, niezwykłości.pl , Nie wiem, pewnie pominęłam jakieś galerie - nie znam wszystkich. w 3 ostatnich nie chciało mi się już szukać jak wysoka jest marża - jak jesteś zainteresowana - regulamin i tam znajdziesz. Oprócz tego sprzedajemy na swoich blogach i własnych sklepach/ stronkach internetowych. Mam nadzieję,że to Ci wystarczy. Jeśli chcesz więcej informacji na temat wybranej galerii - polecam przejrzeć / pobieżnie przeczytać ten właśnie wątek. Specjalnie dla Ciebie go przejrzałam i znalazłam te galerie - do niektórych musiałam zajrzeć i przeczytać regulamin,żeby wyczytać jakie są marże. Jakoś żyję - Ty też przeżyjesz - tym bardziej,że interesuje to Ciebie i wszystko jest tu napisane. Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2008-09-10 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Monik, jesteś Aniołem!
#4355 |
Rozeznanie
|
Moniko twój post chyba powinien być doklejony do pierwszego tego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Ojoj, tak to tylko mój facet do mnie mówi... Aniołem raczej nie... prędzej lekko zirytowaną osobą
![]() ![]() Mam nadzieję,że następnym razem zanim ktoś się zapyta, gdzie sprzedajemy biżuterię to trafi na ten post ![]() O ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Chcialas napisac "musisz" ? Troche nie rozumiem
![]()
#4358 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem z kolei o co pytasz. Ja to rozumiem tak: wysłałaś paczkę, na którą nie masz "kwitka", ale był to polecony. Nie wpisałaś nic w numer nadania w panelu ale poszło bez tego. Teraz odkryłaś taką opcję lub/i zastanawiasz się co tam wpisać? Jeśli jest po tym jak zatwierdziłaś wysłanie to nic z tym nie musisz robić bo i po co. Dla galerii to metoda weryfikacji czy wysłałaś paczkę. Jak klient zgłosi nieotrzymanie przesyłki i tak powinnaś wysłać galerii zdjęcie dowodu nadania.
Jeśli teraz coś potwierdzasz, to w pole wpisujesz numer nadania, który masz na kwitku od poleconego. Skoro wysłałaś poleconym tak jak piszesz. Chociaż w takim przypadku ciężko zrozumieć zdanie "Ja i tak nie dostalam zadnego kwitku i nr nie mam". A zaraz potem "Wyslalam normalnie pleocnym priorytetem. A tak wogole teraz niedawno znalazłam w portfelu kwitek z tym numerem ;]" więc tej zaległej wysyłki nie musisz modyfikować w panelu, a na przyszłość, przepisuj w to pole numer nadania z kartki od poleconego/książki nadawczej.
#4359 |
Zakorzenienie
|
lewanda nie musialas sie rozpisywa bo to wiem. Napisalas wczesniej "Jak nie podałaś przy potwierdzaniu to nie musisz podać teraz."
Troche nie skladnie i nie zrozumialam. Dlatego zapytalam o co chodzi w tym co napisalas. CZy sie pomylilas. Zreszta nie wazne . Nie zrozumialysmy sie.
#4360 |
Zakorzenienie
|
![]() nie musisz edytować tamtego potwierdzenia... zresztą, nie będę się dalej rozpisywać co miałam na myśli, bo nie ma to sensu
#4361 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to ja o to nie pytałam.
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
paka i trendy mnie nie zechciały, za to decobazaar tak
![]() o 12 w południe wysłałam zgłoszenie i juz dostałam odpowiedź ![]() powiedzcie mi tylko, czy mają tam szanse sprzedac się naszyjniki kosztujące 200zł? Do wylęgarni się nawet nie wstawiam, mimo,że również mnie przyjęli, bo wiem,że droższe rzeczy tam poprostu nie schodzą.
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
tak, 40 %
#4365 |
Zakorzenienie
|
Pati - ja się kilka postów wyżej produkowałam, i część najpopularniejszych galerii wypisałam z marżą jaką podają w nadziei że ktoś nie będzie się po raz setny pytał gdzie jaka marża... no ale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
ups, sorki MON1K4
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Nie, no luzik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Znowu z W. nie ma przelewu.
Chyba zabiorę stamtąd biżutki. Bo a nuż rzeczywiście mają się zwinąć? Niby kasy niewiele stamtąd ostatnio mam, ale mimo to paskudnie jest czuć się oszukanym.
#4369 |
Zakorzenienie
|
podobno w piątek ma być
![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
A wiadomo ktory piatek?
![]()
#4371 |
Zakorzenienie
|
ten
![]()
#4372 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem to urlop do przyszłego tygodnai wylęgarnia ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Rozeznanie
|
A ja naiwna myślałam, że coś się poprawiło, bo u mnie przelew przyszedł wczoraj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Wtajemniczenie
|
dostalas maila? ja [i chyba nie jestem sama] nawet maila od nich nie dostalam, tylko informacja w panelu jest..
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Tzn. że nie data rozliczenia, a że niby mail sam w sobie został wysłany 7 dni temu i tak sobie szedł 7 dni...
#4379 |
Zakorzenienie
|
Jak priorytet na poczcie polskiej
![]()
#4380 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() No meila dostałam - kasy nie ![]() Chyba powoli zbieram zabawki z Wyl..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.