![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba o pomoc
rozpacz
Edytowane przez Sar2006 Czas edycji: 2007-11-22 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o pomoc
Twoja narzeczona napewno tak samo cierpi...
moim zdaniem powninienes dac jej troche czasu, żeby sobie wszystko przemyślała i na spokojnie o tym porozmawiac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
o bardzo trudna sytuacja
![]() moim zdaniem z budowania nowego życia na kłamstwie i tak nic dobrego by nie wynikło-dobrze ze przyznałeś sie teraz,bo takie rzeczy predzej czy póżniej wychodzą na jaw i wtedy następuje wielki szok dla drugiej osoby.Uwierz że lepiej że nie dowiedziała się o tym jako twoja żona... Kompletnie nie rozumiem tej drugiej dziewczyny(mężatki)-co jej to niby miało dać? ![]() myśle że musisz szczerze porozmawiać ze swoja narzyczoną i zrozumieć to jak ona sie czuje w takiej sytuacji,bo napewno jest jej trudno...wyjaśnijcie sobie wszystko,a jeśli wasz związek przetrwa taką próbe to znaczy że to naprawde prawdziwa miłość Wydaje mi sie że powinniście zacząć teraz budować ten związek na nowo-na czystym i zdrowym gruncie ![]() życze powodzenia ![]() ten wątek bardziej pasuje na intymne ![]()
iść swoją drogą nie dać satysfakcji wrogom ![]() moje ciuszki na wymiane ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...10#post5911110 Edytowane przez ZAZA81 Czas edycji: 2007-10-17 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że dobrze,że sprawa wyszła na jaw teraz.
Myślę, że powinniście z narzeczona porozmawiać. To jest przeszłość. Każde z was układało sobie życie po rozstaniu, każde próbowało czegoś innego próbując się odnaleźć. Zdecydowaliście się na bycie razem. To jest ważne. Przeszłośc należy zostawić przeszłości, z tym że musi ona zostać wyjaśniona, przebaczona... A Twoja kochanka.... bez komentarza ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
"Trafiła kosa na kamień"...
Szkoda, że nie przyznałeś się do tego związku od razu wtedy, gdy zabiegałeś o powrót do swojej byłej narzeczonej. Teraz ona wie, że ją okłamywałeś. Sprawę pogarsza to, że dowiedziała się o tym nie od Ciebie, tylko od OBCEJ osoby. Nie wiem co teraz masz zrobić. Chyba daj jej czas na przemyślenie, powiedz, że to Twoja wina, Ty spaprałeś związek i kropka, ale żałujesz i życia sobie bez niej nie wyobrażasz. A i licz się z tym, że jeśli nawet ona wróci do Ciebie, wybaczy, to nie zapomni. Może być bardzo ciężko odzyskać jej zaufanie, może to być niemożliwe. Możecie być razem a ona będzie ciągle nieszczęśliwa, bo w każdej Twojej znajomej będzie widziała Twoją kochankę, nie będzie pewna czy idziesz do pracy czy do jakiejś panny. Zastanów się, czy chcesz takiego związku. Dlaczego faceci nie mogą zrozumieć, że myśli się głową, a nie ... ps. Właśnie przeczytałam bardzo podobną historię dziewczyny, nawet daty się zgadzają i szczegóły, tylko ona pisze, że przez ten rok przerwy Ty przychodziłeś do niej co drugi dzień jak gdyby nigdy nic...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mircallo moze to nie odpowiednie w tymn miejscu
![]() ![]() Co do Ciebie, Sar trudna sytuacja... Narzeczonej sie nie dziwie, aczkolwiek powinniscie usiąśc i sobie to wszystko od NOWA wyjasnic jak było, takze te momenty które zostały "dodane", opisz dokładnie tak jak nam to opisałeś...Choc teraz może być cięzko porozmawiać Wam, to wszystko jest bardzo bardzo świeże i naładowane emocjami moze zakonczyc sie awanturą...
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Proszę bardzo:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...51#post5545551 i inne posty użytkownika ksylwia na tej stronie
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
no to niezle hehe
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadza się prawie wszystko... sar jak poczytałam posty ksylwia i jeśli to jest Twoja eks-narzeczona top myslę, że większych szans na pogodzenie nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też o tym pomyslałam!
Czy to jest Tż Ksylwii?!?!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to napewno jest on albo jakas prowokacja bo nigdy nie wiadomo kto i po co pisze. Faktycznie jak mówi.ła ksylwia on próbóje wszelkich sposobów- jesli to on.
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co Sar2006...powiem tylko tyle: za klamstwa trzeba cierpiec wiec cierp. Jesli kochasz já tak bardzo to po co bylo klamac?
Dziewczyna CI ufala a Ty tak já potraktowales..wstyd! Myslcie czasem tym mózgiem u góry a nie tym na dole!
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłeś wykorzystać forum do porozmawiania z narzeczoną.
![]() Miałabym takie same wątpliwości jak Twoja dziewczyna. Ludzi nie wstawia się do szafy, na przeczekanie, jak gumowego paszczaka, gdy nam się znudzą ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Manipulowanie chyba faktycznie wychodzi Ci świetnie.
Uszanuj to, że Twoja dziewczyna zalogowała się tu pierwsza, zadomowiła ;-) i nie pogrywaj nie fair.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popisałeś się,gdy Wasz związek przechodził kryzys i nie wiem,na co tu i teraz liczysz. Że Cię 'rozgrzeszymy' ? ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Pozostały niespełnione marzenia
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2007-12-06 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pimpuszek81 Czas edycji: 2011-03-01 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
mówi że nie zdradzał?to jak to nazwać
![]() "potem spotkaliśmy się w samochodzie żeby porozmawiać o tym co się zaczęło dziać. Wtedy to pocałowała mnie a ja odwzajemniłem to. Na tym się skończyło. Później widywaliśmy się ukradkiem przez godzinę może 30 minut przelotnie średnio raz-dwa razy w tygodniu. W lutym (chyba w połowie) spotkaliśmy się u mnie żeby znów poważnie porozmawiać. Były łzy i chęć zaprzestania tego co tak naprawdę się jeszcze nie zaczęło. Jednak po łzach i pocieszaniu się wzajemnym zapomnieliśmy w jakiej jesteśmy sytuacji i zaczęliśmy uprawiać seks. Późniejsze nasze spotkania polegały mniej więcej na tym samym co wcześniej czyli krótkie 30 minutowe wypady samochodem do odludnego miejsca aby się spotkać i pogadać a inne gdy była możliwość i wolna chata u mnie na uprawianiu seksu." ja bym tego chyba nie zniosła psychicznie przykro mi ksylwia ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2007-12-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po czlowieku,z którym było się kilka lat,w ciągu których,na pewno nie zabrakło miłych chwil-można było oczekiwać czegoś więcej.A nie tego,że,jak pojawią się problemy/kłopoty -to 'podkuli ogon' i zostawi dziewczynę samą ,niech sobie radzi. No i . Jak dla mnie,to raczej niewybaczalne (nawet,gdyby się rozstali),że w tak krótkim czasie znalazł sobie 'pocieszycielkę' . Tak z dnia na dzień można przestać kochać?Zapomnieć? Wymazać z pamięci? Zamiast walczyć o związek rzucać sie w objęcia innej? No i najgorsze. KŁAMSTWO. Miał okazję powiedzieć prawdę. Nie zrobił tego. I szedł w zaparte. Jak mu teraz zaufać? Jak budować przyszłość z kimś,kto już na starcie przekreślił coś,co w zwiazku jest najważniejsze-ZAUFANIE.
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Chm... "kolega" chyba wybrał kiepski sposób na przeprosiny... zwłaszcza, jeśli chodzi o opisy gdzie i kiedy z kochanką uprawiali seks...
![]() |
#23 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja trzymam strone chłopaka.
nie byli razem, wiec dla mne to nie jest zdrada. i jeszcze te teksty narzeczonej.skoro nie byla pewna to po jaka cholere zaczynala od nowa? i tez swieta nie jest, tez sie z kims innym spotykala. tylko ze tamten ktos nie wydał jej. ja sie mu w ogole dziwie, ze o nią walczyl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2007-12-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
dla mnie ewidentna zdrada.
Zawieszenie to nie zaprzestanie zwiazku. I po jaka cho.... tamta sie wtracala. Dlaczego on dopuscil do tego spotkania zamaist sam o tym wszystkim powiedziec. Ja bym swojemu tylek skopala za cos takiego. Rozmowa z narzeczona tj byla nie przyniesie tu korzysci. ZDRADY sie nie wybacza
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Strasznie trudna sytuacja...
W sumie nie wiem co napisać. Na pewno ogromny i niewybaczalny minus dla chłopaka, który okłamywał, a co najgorsze, znalazł sobie bardzo szybko pocieszycielkę do łóżka. Z drugiej strony dziewczyna nie była pewna swoich uczuć, nie wiedziała czy chce być z nim, zerwanie... (no bo co to jest "zawieszenie" związku? - albo jesteśmy razem albo nie). Wiecie kogo nie mogę najbardziej zrozumieć? Tej wrednej baby, która zaczęła się wtrącać. Po co??? Pomyślcie sobie, jaka to musi być mściwa i okrutna osoba. Straszne... to wszystko powino dojść też do jej męża. W sumie to jednak bardziej rozumiem ksylwię, trzeba jednak pamiętać, że on długo potem o nią walczył. Wię tu chyba tylko pomoże rozmowa, pewnie niejedna, no i zbudowanie wszystkiego jeszcze raz, w zaufaniu i szczerości. Bo wierzę, że szanse jeszcze są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem cos co tyczy sie niektórych osób: "Ktos kto nie przeszedl tego samego-nie zrozumie danej osoby ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
koles z czym do ludzi w ogole jak smiesz wypisywac tu takie rzeczy wiedzac ze Twoja byla narzeczona siedzi na tym forum - dla mnie zenujaco prosty sposob na wrocenie do niej - PORAŻKA
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Jak mnie wk... takie chłoptasie co myślą nie tą częścią ciała co powinni!!!
Dla mnie nie ma różnicy zawieszenie, zerwanie. Skoro przyłaził i mówił że kocha to dziewczyna mogła myśleć, że on chce żeby przetrwali ten kryzys i stara się i trwa przy niej. I myślała że może mu ufać. Nawet jesli spotkała się z innym to mogła miec wyrzuty sumienia, bo myslała że jej facet taki w porządku a ona się z kims spotyka. Dla mnie to dzieciak który znalazł fajny dla siebie układ. Jedną próbuje ugłaskać a drugą sobie ..... jak mu się zachce. I niby wszystko w porządku. Sratatata! To jest wredne! Zapewne z ta mężatką łączył go "czysty seks" bo nie pisze nic o uczuciach do niej. Tym bardziej na pochybel! Bo pewnie myslał sobie że skoro z dziewczyną się nie da bo jakies problemy w związku stwarza, to z ta mężatką mogę bo w końcu facet ma swoje potrzeby tak? A potem i tak nic nie powiem bo po co ma sie moja dziewczyna denerwować? A ta mężatka dla mnie nie jest wredna babą dlatego ze wszystko wygadała. Ja bym jej z serca dziękowała za te informacje. Inna sprawa czy była taka szczera wobec swojego męża... ksylwia z całego serca życzę Ci dużo siły do przetrwania tego. Zrób to, co uważasz za słuszne, zgodne z Twoimi zasadami. Zrób tak, żebyś niczehgo nie żałowała ![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie wiem, co sądzić. Żadne z Was nie było fair w stosunku do drugiego i oboje ponosicie teraz tego konsekwencje. Tylko nie wiem, kto większe.
I nie żal mi nikogo z Was. Problemy rozwiązuje się rozmową i kompromisami, a nie "zawieszaniem" związku [cokolwiek to znaczy] i oczekiwaniem na niewiadomo co. Bo to się potem tak kończy. Ksylwia - wybacz, ale gdyby ktoś z kim chcę być/jestem, ciagle odstawiał mi szopki pod tytułem 'wracam do ciebie, ale nie wiem, czy tego chce, bo jest ktoś inny' to dałabym sobie z nim szybciutko spokój. Nie oznacza to, że pochwalam zachowanie Twojego ex-TŻ. Nie. Ja je tylko potrafię zrozumieć. Na co liczyłaś tak sie zachowaując? Moze po prostu nie umiałaś w danym momencie wybrać dogodniejszej opcji i trzymałaś ich obu blisko?;> [nie chcę Cię obrazić, po prostu zastanawia mnie, co powoduje takie zachowania ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.