![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
Zainspirowana innym wątkiem, zakładam ten, specjalnie dla osób takich jak ja, z 3-cyfrową wartością na skali wagi. Wspierajmy się tu, dzielmy swoimi sukcesami i porażkami. Razem mamy większą szansę
![]() Ja mam 60 kg za dużo, może jest ktoś kto też ma podobnie do mnie? ![]() EDIT Poniżej podaję kilka rad, jak skutecznie zrucić kilogramki, stosowanych przez naszą przodowniczkę zrzucania kilosków Sylwoochę: - zjadamy 5 posiłków dziennie - śniadanie może być węglowe (pełnoziarniste) - gotowanie na parze, w ostateczności smażenie na teflonie z małą ilością oleju (lub oliwy) - obiadek powinien składać się z dużej ilości warzyw i białka (mięso drobiowe, ryba) - nie łączyć węglowodanów z białkiem i tłuszczami - ryż, makaron, pieczywo - tylko pełnoziarniste - po południu najlepiej spożywać białko - jedzenie na małych talerzykach, miseczkach - wypijanie co najmniej 1,5 litra wody dziennie - drobne grzeszki dozwolone max. 1 raz w tygodniu i nie później niż do 18-stej EDIT Nasza kochana Pysiulka wpadła na fajny pomysł, by spisywać nasze osiągnięcia ![]() ![]() Mała zmiana w wyglądzie tabelki ![]() Dane na dzień 3 marca 2010 roku W związku z późniejszymi ustaleniami wpisujemy wagę w okrągłych kilogramach (bez połówek). I tak dla przykładu, gdy nasza waga wskazuje 110,6 kg - w tabeli będzie 111 kg, a gdy waga wskazuje 110,4 kg - w tabeli będzie 110 kg. Powodzenia życzę wszystkim i zapraszam do udzielania się tych, którzy nas biernie poczytują ![]()
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2010-03-03 o 10:46 Powód: Aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
zycze Ci powodzenia i duuuuzo wytrwalosci- na pewno Ci sie uda
![]() masz super podpis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja również życzę wytrwałości i gratuluję zrzuconych kilogramów
![]() ![]() Będę zaglądała i Ci kibicowała ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja również trzymam kciuki i podgladać bede Twoją walkę z kilogramami ,Życzę wytrwałości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz już mam dla kogo walczyć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oj sama nie jesteś
![]() Dzięki, że napisałaś, ja się z chęcią przyłączę. Do stracenia w sumie tez mam jakieś 60 kg, może nawet ciut więcej, póki co jest 5 kilo w dół na diecie niełączenia. Mam nadzieję, ze wspólnie wytrwamy i uda nam się zwalić połowę nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam póki co -8 kg, w zasadzie jestem na diecie "mniej żreć" ![]() ![]() ![]() ![]() Z jakiego miasta jesteś Sylwusiu? Bo ja Toruń ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z Olsztyna i zapuściło mi się okrutnie. Chociaż szczerze mówiąc, to nie wiem co to znaczy być szczupłą, bo od małego jestem pulpet i praktycznie zawsze ważyłam 2 razy tyle co rówieśnice. Jakies 5 lat temu udało mi się zrzucić 17 kilo i waga wskazywała równo 100 i.. nie wiem co się stało. Chyba byłam taka szczęśliwa, że zaraz zobaczę 2 cyfry i poszło w górę i to sporo, bo 3 dyszki. Stosowałam wtedy dietę 1000 kcal i bardzo dużo chodziłam. Oprócz tego, że do szkoły miałam pół godziny w jedną stronę, to później wieczorem maszerowałam jeszcze po 3 godziny i jakos waga leciała.
Też staram się nie jeść chleba, ziemniaków, makaronów, słodyczy itp. ale różnie to wychodzi, bo ja jestem węglowodanowa dziewczyna i uwielbiam wszystkie te rzeczy. A do ćwiczeń to jestem straszny leń. Na basen tez chodziłam jakiś czas, ale jak studiowałam, to czasu jakoś brakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To historię mamy podobną, bo i mnie udało się kiedyś schudnąć. Było to 6 lat temu, schudłam ze 25 kg do 90 kg, ale zaparłam się niesamowicie i pewnie dlatego nie wspominam tego okresu jako nieprzyjemnego. Wówczas ćwiczyłam co 2-gi dzień po 45 minut aerobów, nie jadłam prawie nic, jedynie sałatę i inne zielska. Czasem zdarzył się jakiś obiad z rodziną, ale nie było to za często. Euforia z dwóch cyfr była ogromna, ale waga niestety stanęła w miejscu, a ja straciłam samozaparcie. Moja dieta trwała 3 miesiące, a jak juz nie widziałam spadku to nie wiedząc jeszcze, że tak nie można, zaczęłam jeść normalnie, niestety przestałam kontrolować wagę. Nie obejrzałam się, a wróciło to co schudłam i jeszcze raz tyle
![]() ![]() ![]()
#12 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, za 2 lata
![]() ![]() Mój problem polega jeszcze na tym, ze mam dużo uczuleń i wielu rzeczy jeść nie mogę. Poza tym mam jeszcze anemię i jakoś muszę się odżywiać, żeby nie zemdleć (bo kto mnie podniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
To łatwo nie masz z uczuleniem, repertuar pewnie ograniczony. Oj z tą anemią to nie przelewki, ale wiesz, ja chyba też się już jej nabawiłam, zamierzam bardziej suplementować się witaminkami
![]() ![]() Ale teraz z tym odchudzaniem to ostrożnie już musimy, lepiej wolniej ale skuteczniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#14 |
Raczkowanie
|
Hehe, mi po studiach to niestety ale i wątroba trochę wysiadła. A co to za specyfik ten na s? To w tabletkach jest? Bo jeżeli tak, to ja niestety nie mogę, bo zwracam. Nie wchłania mi się żelazo i dostawałam zastrzyki. Przez pół roku był spokój, ale znów wrociło. Najgorsze jest to, ze nie lubię wątróbki, wołowiny, szpinaku, a na inne zielone strączkowe warzywa, które mają Fe mam uczulenie. Z repertuaru, który mi kazała lekarka jadać szamię truskawki, bo uwielbiam. Do reszty jakoś nie mogę się przemóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tak, niestety to na "s"
![]() ![]() ![]() ![]() A tak z innej beczki, co ciekawego studiowałaś? Ja jestem po pedagogice ![]()
#16 |
Raczkowanie
|
Z tą alergią to tak różnie, bo jest kilka rzeczy, na które jestem uczulona i ich nie lubię, np. papryka. Sam jej zapach mnie mdli. Ale są też inne, które uwielbiam, a nie mogę, np. mleko, jajka (w sumie to ogólnie nabiał), kasza gryczana, niektóre owoce, przyprawy (w szczególności pieprz), kakao, kawa, herbata.. To to co pamiętam, w mojej magicznej książeczce uczuleń jest tego więcej.
A studiowałam dziennikarstwo i teraz kończę jeszcze kosmetologię, jutro właśnie mam zajęcia z pracowni. Ostatnio dziewczyny tak mnie załatwiły na oczyszczaniu twarzy, że wstyd było się gdziekolwiek pokazać. A pedagogika to fajny kierunek, też o niej myslałam, o socjologii i psychologii jeszcze. Ale jakoś te dziennikarstwo wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Oj, to generalnie nieciekawie z tą alergią pokarmową, bo np takie jajka, czy mleko, są w większości gotowych produktów, choćby w proszku
![]() Ja kiedyś myślałam o dziennikarstwie, ale jestem na to chyba zbyt nieśmiała i wybrałam coś "spokojniejszego" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#18 |
Raczkowanie
|
No to tez masz niefajnie z tym poceniem. Ja w sumie tez jestem raczej nieśmiałą osobą, ale cieszę się że skończyłam własnie dziennikarstwo, bo poznałam tam bardzo fajnych ludzi
![]() Ja to sie póki co zmywam, bo muszę sie wykąpać, zjeść coś i na zajęcia lecieć. Będę pewnie pod wieczór. Jak nie opadnę z sił to zajrzę tutaj ![]() 3maj się kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To miłych i mało męczących zajęć
![]() ![]() ![]()
#20 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim to i ja się do was dopiszę jeśli można.Moja waga też wskazuje 3 cyfry na wadze i dwie po kresce mam nadzieje ze uda mi sie zrzucic zbedny balast ktory wedlug mnie stanowi 50 kg a wedlug specjalistow 40 ale ja jednak bym chciala byc o polowe szczuplejsza a ciebie tereska zapraszam na watek z torunia
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() MamusiuMartnki, podasz mi linka do tego wątku o piernikowie, o którym mówiłaś? ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=293426 to ten link do naszego forum torunianek
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
o boze nie uwierzycie c zrobilo moje dziecko a mianowice wrzucilo telefon stacjonarny przenosny do wc
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dopisuję się do was.... Teresko dziękuję za ten wspaniały wątek ![]() ![]() Pod koniec ciąży ważyłam 122kg ![]() ![]() Od roku jestem na diecie z większymi i mniejszymi sukcesami ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-07 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
super design a brzusio uroczy
mycha dostala znów reklamówkę ciuchów
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie uwierzysz, ale wyglądasz jak kobieta w ciąży z moich marzeń
![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że jesteś Pysiu ![]() ![]() Jak masz ochotę, to dla nas wszystkich, na zachętę, powiedz ile udało Ci się już schudnąć?
#29 |
Raczkowanie
|
mi 7 kg
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja dzięki diecie jajecznej i Soutch Beach schudlam -10kg ![]() Trzymam dziewczynki za Was kciukaski ![]() I postanowiłam rozpoczać swój atek dotyczący odchudzania...czas najwyższy ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=295750 Chętnych serdecznie zapraszam...Razem damy radę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.