|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() "Bezbarwne" zapachy - pomóżcie coś znaleźć;)
Dziewczyny, mam do Was wielką prośbę: jeśli znacie, to podajcie zapachy, które są powietrzno-wodne, świeże, ale nie cytrusowe (no, ew. troszkę
![]() Takie perfumy o jakie mi chodzi, najlepiej oddaje słowo 'bezbarwne' ![]() Czuję czasem takie nuty na ludziach, ale sama nie mogę w perfumerii odnaleźć czegoś podobnego ![]() Ze znanych mi zapachów, podobają mi się dosyć L'eau d'Issey, ale są dla mnie zbyt "bagienne". Lubię też bardzo Aqua Lily Body Shopu, ale te są dość kwiatowe. Jest wątek o perfumach intensywnie pachnących świeżością i delikatnych - jednak nie o to mi chodzi. Intensywnie pachnące czystością są dla mnie Cristalle Chanel i szczerze nie znoszę tego zapachu (nie znosiłam - zmieniłam zdanie ![]() Daję zdjęcia, aby wczuć się w klimat ![]() ![]() Poniżej przedstawiam listę zaproponowanych przez Wizażanki zapachów i moje opinie na temat wytestowanych: - A. Sung SHI - Avon Pur Blanca - zdecydowanie za słodkie! - Burberry Week End - Bvlgari Omnia Crystalline - strasznie kwaśno-bambusowa na mnie... ![]() - Carolina Herrera 212 - przyjemne, bardziej 'czyste' niż bezbarwne, ale jedna z lepszych propozycji - Carolina Herrera 212 H20 -Cartier, Eau de Cartier - przyjemne, ale nic więcej - Chanel Cristalle - piękny i baaardzo mocny i świeży - Chanel Crisatalle Eau Verte - piękne! wielkie zaskoczenie! - CK One - dobrze pasuje - CK Be - CK Truth - jeśli ktoś lubi bambusowae klimaty Omni Crystalline... - Davidoff Cool Water - ogórkowo-melonowo, nie lubię takich nut - Demeter Laundromat - Demeter Rain - Donna Karan Cashmere Mist - Escentric Molecukles, Molecule 01 - Estee Lauder White Linen (seria) - ładnie, choć na mnie mocno słodko-proszkowe - Hermes Un Jardin Sur le Nil - dla mnie mocno "bagienny" - Issey Miyake, Scent by Issey Miyake- ideał zapachu bezbarwnego, ale tak przeszywająco świeży, że aż trudny do noszenia (dla mnie) - Jennifer Lopez My Glow - Jil Sander Pure - Kenzo, L'eau par Kenzo - zbyt pudrowy - Lalique, Eau de Lalique - Lanvin Oxygene - Moschino Light Clouds - fajne, mają w sobie coś słodko-delikatnie-chemicznego, podoba mi się ![]() - Parfums Gres Cabotine - Prada Infusion d'Iris - dla mnie piękna, ale pozbawiona "bezbarwnych" nut - S. Lutens Daim Blond - Stephani de Saint-Aignan, Amande Honorable - T. Mugler Angel Innocent Secret - Trussardi Bianco - Ungaro Desnuda - VS, Body by Victoria's Secret - V&R Eau Mega - bardzo ładny, przyjemnie słodkawy Edytowane przez just green Czas edycji: 2009-12-10 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Bezbarwne" zapachy - pomóżcie coś znaleźć;)
Przyszło mi na myśl Lanvin Oxygene.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może Body by Victoria Victorii Secret. Jennifer Lopez wypuściła nowy zapach My Glow, który może pasować do tego opisu, ale nie wąchałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też chodzi po głowie (zwłaszcza, że reklama piękna ![]() Muszę zacząć bardziej szukać ![]() Dzięki, dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a może Kenzo L'eau par Kenzo
nie wyczuwam tam ani cutrusów, ani ogóra ani melona wypróbuj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o L'eau par Kenzo, to mam odlewkę w atomku 10ml, i wykończyć jej nie mogę, bo połączenie nut chłodno-wodnych z mocnym pudrem jest dla mnie dość niestrawne (a tak właśnie odbieram L'eau par Kenzo). Ale dziękuję za pomysł
![]()
![]() |
#7 |
Matka buldoga
|
A mi sie skojarzyl opis z Cool Water Davidoff'a
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ze świeżym praniem kojarzy mi się Burrbery London Weekend
Natomiast "wodny" zapach to Carolina Herrera Aqua Edytowane przez moonadam Czas edycji: 2009-12-03 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Poszukaj Oxygenu w Douglasach .
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
popieram
![]() tyle, ze raczej homme jest bardziej ... powietrzny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wyczuwam mocnego pudru w tym Kenzo, no ale rozumiem że możemy różnie odbierac zapachy perfum. zaryzykuję jeszcze dwoma propozycjami, a nuż ![]() Bvlgari Omnia Crystalline - dla mnie to cieply zapach, zapach czystości, jest jak bardzo ciepły delikatny wietrzyk CK One - ten zapach odbieram jako bardzo chłodny, może i troche gorzkawy, wodno-ozonowy, bardzo uniwersalny, nowoczesny, zdystansowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Omnia Crystalline - brzmi baaardzo zachęcająco, przy najbliższej okazji spróbuję! Dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Koniecznie wyprobuj Moschino Light Clouds i tego Oxygena Lanvina.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Eau de Lalique.
I mimo wszystko może Cristalle Eau Verte.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
carrolina herrera 212
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
spin doctor
|
Pure Jil Sander
A. Sung SHI
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Desnuda Ungaro i Daim Blond Lutensa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam. warte poznania
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Najbardziej skojarzył mi się Amande Honorable Stephani de Saint-Aignan, chociaż on to może biały jest, a nie bezbarwny... Dostępny w Galilu. Może któryś z Pure White Linen?... Z praniem (a zwłaszcza z krochmalem) kojarzy mi się Cabotine Gres, ale może być nieco za trawiasty.
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki Wam wszystkim
![]() Nie spodziewałam się aż tylu propozycji! Robię listę i przy najbliższej okazji biegnę do perfumerii testować! ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A angel innocent? Na początek troszkę ostry, a potem delikatnie słodka świeżość, świeżość, świeżość...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie taki "praniowy" zapach to Cashmere Mist Donny Karan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Cashmere Mist Donny Karan-chyba mogę sie zgodzić,jest dokładnie taki świeży,ale nie za ostry. Poza tym cięzko będzie znaleźć coś odpoweidniego,musiałabyś chodzić i wąchać każdy z zapachów osobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy o perfumeryjna, branżowa wyrocznio za bezcenną wskazówkę... Właśnie po to są tu zakładane takie wątki, żeby doradzić co ewentualnie wąchać... I kolejny post, który do dyskusji nic nie wnosi, jedynie jakąś reklamę w nicku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Może Demeter Laundromat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajna ta Twoja perfumeria (choć dość droga), tylko nie wiem, czy to nie podejdzie pod nieopłaconą reklamę... ![]() Mam słabe możliwości, jeśli chodzi o testowanie Demeter... Ale jak ktoś będzie miał próbkę, to z pewnością się zgłoszę ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim! ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() Tak, jesteś już którąś osobą od której to słyszę! Wytestuję koniecznie! Wiesz może, czy jest w Sephorach i Douglasach?
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam listę!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Dorzucę od siebie irysową Pradę, Ogródek Nilowy i Eau de Cartier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Prada Irysowa - baardzo lubię, mam odlewkę 5ml, ale na prawdę wyczuwasz w niej takie "bezbarwne nuty? Bo ja niestety w ogóle...
Ogródek Nilowy - zdecydowanie bezbarwny, ale ze wszystkimi konsekwencjami zapachów wodnych Eau de Cartier - zaciekawiłaś mnie bardzo... ![]() Bardzo dziękuję za propozycje, dopisuję do listy i będę testować! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.